По дванаесетти пат Media Solutions го организира изборот за сајт на годината.

Избор за Сајт на годината е проект кој има за цел да ги промовира, развива и поддржува интернет медиумите и севкупното интернет издаваштво во Македонија.

Како се пријавуваат веб сајтовите

Веб сајтовите кои учествуваат во избор за Сајт на Годината, може да бидат пријавени од секој интернет посетител на овој сајт преку формата за пријавување.

Секој сајт може да биде номиниран во повеќе од една категорија, но максимум во шест.

Кои се категориите за номинирање?

Најдобар забавен сајт
Најдобар сајт за вести и информации
Најдобар спортски сајт
Најпопуларна е-атлета
Најдобар мобилен сајт
Најдобра мобилна апликација
Најдобар корпоративен сајт
Најдобар сајт за е-трговија
Најдобар сајт за огласи и вработувања
Најдобар сајт за образование, наука и култура
Најдобар сајт за невладини организации
Најдобар сајт за владини/државни институции
Најдобар сајт за ИТ и електроника
Најпопуларен Јутјубер
Најпопуларен онлајн/хибриден настан
Најдобар сајт за финансиски услуги, банкарство и осигурување
Најдобар сајт за туризам и угостителство
Најдобар сајт за автомобилизам
Најдобар сајт за мода и убавина
Најдобар сајт за храна и здравје
Најдобра Facebook фан страна или група
Најдобра автоматизирана алатка/чет бот

Како се избираат победниците?

Секој посетител на веб страницата Сајт на годината има можност да гласа за својот фаворит/фаворити.
Дозволено е да се гласа за по еден глас за секоја категорија.
За секој глас посетителот потребно е да внесе единствен пин код кој пристига на неговиот email. На тој начин гласањето е ферски и регуларно.